Un indian a creat singur o pădure de peste 550 de hectare, în 30 de ani

Jadav “Molai” Payeng s-a mutat în locul unde începuse să „construiască” o pădure şi aceasta a devenit misiunea lui: să creeze un ecosistem, o pădure, de la zero. După 30 de ani, peste 550 de hectare din zonă au devenit exact acest lucru: o pădure nouă, un ecosistem tânăr, plantat în întregime de mâinile indianului. Povestea lui Payeng a apărut în publicaţia The Times of India, ai cărei reporteri au mers la faţa locului pentru a afla mai multe despre modul în care indianul a reuşit să lase o asemenea amprentă asupra peisajului şi mediului înconjurător.

Payeng le-a povestit reporterilor că momentul în care s-a decis să planteze pădurea a fost când, în urma unor inundaţii puternice, a fost martorul morţii unor şerpi aduşi de ape pe nisipurile din zona unde el (pe atunci în vârstă de 16 ani) locuia. „Şerpii au murit în căldură, pentru că nu exista niciun copac să le ţină umbră. Am plâns pentru ei, a fost un carnagiu. Am alertat autorităţile responsabile cu pădurile şi le-am întrebat dacă nu pot planta acolo nişte copaci. Ei au susţinut că acolo nu va creşte nimic şi mi-au sugerat să pun bambus. A fost greu, dureros chiar, nimeni nu m-a ajutat, nimeni nu era interesat de aşa ceva”, a mărturisit indianul, acum ajuns la vârsta de 47 de ani.

Dar Payeng nu a făcut doar gestul de a planta seminţe, ci a dus în noua pădure şi insecte – furnici, mai ales, în aşa fel încât să dea un impuls ecosistemului să se dezvolte armonios. Acum, nisipurile de demult sunt o zonă ce musteşte de viaţă, de plante şi animale care au găsit aici un cămin. Pădurea se numeşte Molai şi este casă pentru diverse specii de păsări, căprioare, rinoceri, tigri şi elefanţi. În ciuda faptului că face asta de 30 de ani, oficialii indieni de la departamentul responsabil cu pădurile au aflat abia în 2008 de ecosistemul creat de Payeng şi de activitatea lui. I-au admirat şi recunoscut eforturile, dar au admis şi că, dacă indianul se afla într-o altă ţară şi făcea acolo ce a făcut în India, ar fi devenit, fără îndoială, un erou naţional. India abia acum îi descoperă povestea.

Reclame

About Gabriel

They all want to go to heaven... but nobody wants to die...
Acest articol a fost publicat în Informatii Utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s