REVOLUŢIE TEHNOLOGICĂ: Această turbină eoliană produce apă din aer

Compania franceză de inginerie Eole Water a dezvoltat o turbină eoliană care poate produce 1.000 de litri de apă potabilă în fiecare zi prin colectarea şi filtrarea umezelii din aer.   

Dacă SUA se aşteaptă ca următoarele războaie să se învârtă în jurul apei, turbina eoliană WMS1000 ar putea aduce un beneficiu enorm pentru 85 de milioane de oameni care nu au acces la apă potabilă în regiuni din Africa, America de Sud, India şi Indonezia.

Turbinele sunt construite astfel încât să maximizeze producţia de apă şi independenţa energetică în timp ce reduce impactul cu mediul. Aerul curge prin faţa turbinei şi este direcţionat către un compresor de răcire. Umiditatea este extrasă din aer, condensată şi colectată.

Ideea a fost iniţial concepută de o persoană care a colectat apă din aparatul de aer condiţionat. Forţată de gravitaţie, apa curge prin ţevi de oţel într-un bazin de colectare. După filtrare şi purificare, apa este bună de băut, spălat şi pentru cultivat.

Directorul de marketing al Eole Water, Janin Thibault spune că noua tehnologie ar putea permite zonelor rurale să aibă provizii suficiente de apă. O turbină eoliană de acest tip ar putea furniza apă pentru un sat cu 2.000, până la 3.000 de locuitor în fiecare zi, pe parcursul a 20 de ani (durata de viaţă preconizată a aparatului).

Eole Water deţine în prezent un prototip al acestui aparat în Dubai care produce 62 de litri de apă pe oră. Compania are în plan comercializarea acestei turbine de la sfârşitul acestui an la un preţ cuprins între 660.000 şi 790.000 de dolari.

Reclame

About Gabriel

They all want to go to heaven... but nobody wants to die...
Acest articol a fost publicat în Informatii Utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s